Prachtig resultaat van ETOS Fietschallenge 2019

jun 11 2019

Prachtig resultaat van ETOS Fietschallenge 2019

Meimaand was fietsmaand bij het distributiecentrum van ETOS in Beverwijk. 38 collega’s zetten hun beste beentje voor tijdens de ETOS Fietschallenge 2019. Daarnaast was er de feestelijke opening van de nieuwe fietsenstalling mèt oplaadfaciliteiten voor e-bikes en zonnepanelen voor de groene energieopwek en konden alle medewerkers bovendien gratis e-bikes uitproberen.

 

Bijzonder goed doel

De fietsers kregen als opdracht mee om in een maand tijd 6.650 fietskilometers op de teller te zetten. Met een mooie donatie voor Kika  – Team Nina in het vooruitzicht, lieten de mannen en vrouwen zich dat geen twee keer zeggen.  In drie weken tijd was het gevraagde aantal kilometers gerealiseerd. En ze gingen door: uiteindelijk is in  een maand tijd zelfs meer dan 10.000 kilometer op de fiets afgelegd. Vrijdag 7 juni overhandigde Erik Schavemaker namens ETOS, Olympia Uitzendbureau en IJmond Bereikbaar dan ook met veel plezier een cheque ter waarde van € 2.250 aan niemand minder dan Nina zelf en haar moeder.

 

 

Duurzame en slimme mobiliteit

Etos gaat ook na deze maand door met het stimuleren van slim en duurzaam vervoer bij de medewerkers. Per 1 juni is er een samenwerkingsverband met Toogethr, de app die het samenrijden van collega’s heel gemakkelijk maakt. De app maakt op basis van woonadres en werkschema automatisch suggesties met wie je kunt samenrijden. Met elke rit die je samenrijdt, verdient zowel de bestuurder als de bijrijder punten. De punten wissel je om voor extra kilometervergoeding, leuke kado’s of geef je weg aan het goede doel. Samenrijden zorgt zo voor minder verkeersdrukte, minder CO2-uitstoot, minder benzinekosten en meer gezelligheid!

 

 

Share Post