RKZ en Nova College massaal op de fiets voor het goede doel

RKZ en Nova College massaal op de fiets voor het goede doel

Met grote regelmaat motiveren werkgevers in de IJmond hun medewerkers om bewust op de fiets te stappen. Goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en de bereikbaarheid én goed voor het goede doel. 150 collega’s van allerlei afdelingen van Het Rode Kruis Ziekenhuis trapten in een maand tijd 33.390 kilometer weg. En bijna 100 medewerkers van het Nova College waren goed voor dik 25.000 km.

 

‘Het is de tweede keer dat we een fietschallenge organiseren met IJmond Bereikbaar. Deze keer zat het weer niet altijd mee’ lacht Ninna Post van het Rode Kruis Ziekenhuis. Zeker anderhalve week was het koud en nat en winderig. Toch blijf je elkaar dan wel stimuleren om toch op de fiets te komen’. En daarin was ze niet alleen. Door de kilometerchallenge te halen, mag stichting Kind en Brandwond rekenen op een donatie van maar liefst € 2.650. De Stichting gebruikt dit geld om kinderen, tieners en jongeren met brandwonden een heerlijke vakantieweek te bezorgen waarin ze naast het hebben van veel plezier, ook hun ervaringen kunt delen met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt.

 

Ook bij het Nova College zijn de reacties enthousiast. Niet alleen de vestigingen in Beverwijk en IJmuiden deden mee, maar ook de locaties in Hoofddorp en Haarlem. ‘Nova Fit wil op allerlei manieren de gezondheid van de medewerkers stimuleren’, vertelt Busra Aydogan. ‘Zo’n fietschallenge past daar heel goed bij’. Naast fietsen voor het goede doel heeft het Nova College ook voor een competitie-element gekozen. Het team van de vestiging aan de Buitenrustlaan in Haarlem is daarbij als winnaar uit de bus gekomen en krijgt een actief teamuitje als prijs.

 

De donatie van het Nova College ging zelfs over de grens. De Nederlandse Stichting Sekolah Sepak Bola Belanda op Ambon mocht een cheque ter waarde van € 2900 in ontvangst nemen. De stichting verzorgt sport- en zwemlessen voor kinderen op Ambon. Leerlingen van het Nova College lopen er regelmatig stage.

 

In de maand mei gaan medewerkers van Flyer Benelux en Distributiecentrum ETOS de fietschallenges aan en in juni volgen DSE Automatisering en Heliomare. Samen houden we zo de IJmond bereikbaar en vitaal.