Busvervoer scoort een 7,8

Bron: Provincie Noord-Holland

In de Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord is de kwaliteit van het busvervoer in 2018 verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Reizigers geven het busvervoer in deze regio’s gemiddeld een 7,8. Bij het onderzoek is gekeken naar de reizigerstevredenheid, sociale veiligheid en de betrouwbaarheid van de dienstregeling. Dit staat in het OV-jaarverslag 2018 van de provincie Noord-Holland.

Elektrische bussen

In Haarlem/IJmond en Noord-Holland Noord is een deel van het oude wagenpark vervangen door emissievrije, elektrisch aangedreven bussen. Komend jaar zal het aandeel elektrische bussen nog eens flink toenemen. Eind 2020 is 50% van de bussen in de concessie Noord-Holland Noord elektrisch en wordt in Haarlem-IJmond 70 % elektrisch gereden. Uiteindelijk wil de provincie Noord-Holland minimaal 50% uitstootvrije bussen in de provincie Noord-Holland laten rijden. 

OV Jaarverslag

Jaarlijks publiceert de provincie Noord-Holland een jaarverslag met de resultaten van de 3 openbaar vervoer-concessies waar zij opdrachtgever voor is: Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord. In het verslag staan de prestaties en resultaten weergegeven waarop het busvervoer wordt beoordeeld. De provincie werkt continu aan een aantrekkelijk busvervoer dat aansluit bij de behoefte van de reizigers. Klik op OV jaarverslag 2018 voor het volledige rapport.