Tata Steel Fietschallenge opnieuw een succes

3500 euro voor Stichting Buurtgezinnen

Vrolijke gezichten in Wijk aan Zee:  Barbara van der Meij van Stichting Buurtgezinnen werd blij verrast met een gift van maar liefst 3500 euro van Tata Steel en IJmond Bereikbaar. Stichting Buurtgezinnen zorgt ervoor dat gezinnen die het zwaar hebben (opvoedkundig, financieel of iets anders) een steungezin krijgen, die hen een handje helpen. Dit om bijvoorbeeld de kinderen uit het gezin extra aandacht te kunnen geven en een bijdrage te kunnen leveren aan een stabiele opvoeding.

Voor het derde jaar op rij deden meer dan 250 medewerkers van Tata Steel mee aan de Tata Steel Fietschallenge. En het resultaat is er naar: in één maand tijd dik 66.000 fietskilometers, 1.6 miljoen kilocalorieën verbrand en daarmee bijna 10.000 kilo CO2 bespaard. 

Tata Steel promoot het fietsen in het kader van duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast heeft het bedrijf ook de Toogethr-app bij een deel van de medewerkers geïntroduceerd. Met deze app maken collega’s die niet fietsen, maar met de auto naar het werk komen, afspraken met elkaar om samen te rijden. En ook dat werkt: minder auto’s in de spits, betere doorstroming van het verkeer, minder CO2-uitstoot.