Deelfietsen in de IJmond

Uw Deelfiets nieuwe aanbieder van deelfietsen in de IJmond

Het bedrijf ‘Uw Deelfiets’ heeft in opdracht van de gemeenten Velsen en Beverwijk 30 deelfietsen geplaatst. Om te beginnen op vijf locaties. De goed herkenbare rode fietsen staan op het Pontplein, aan de Zwaanstraat en bij Marina Seaports in Velsen, in de fietsenstalling bij station Beverwijk en bij station Driehuis. In de loop van het jaar komen er nog vijf deelfietslocaties bij. De fietsen zijn bedoeld om werknemers te stimuleren met het OV te reizen en voor het laatste stukje van station of bushalte de deelfiets te nemen. Uiteraard worden de deelfietsen ook gebruikt door recreanten die de IJmond op de fiets willen verkennen.

 

Voordelig (bedrijfs)abonnement

Het gebruik van de deelfietsen is heel flexibel. Je kunt ze al vanaf een half uurtje huren en, ook belangrijk, inleveren bij iedere andere deelfietslocatie in de buurt. Het is mogelijk de fiets af en toe te huren of een gratis abonnement af te sluiten waardoor je 50% korting krijgt. Ook is er een voordelige regeling voor werkgevers die de deelfiets willen aanbieden aan hun medewerkers of bezoekers.

 

Het aanbieden van de deelfietsen en het plaatsen van overdekte fietsenstallingen is een pilotproject voor twee jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Omgevingsdienst IJmond en de Provincie Noord-Holland in het kader van de Uitvoeringsregeling Investeringsimpuls Duurzame Zeehavens Noord-Holland.

 

Meer weten?

Meer weten over het bedrijfsabonnement of de mogelijkheden om een deelfietshalte (in de buurt van) een bedrijf of bedrijventerrein te laten plaatsen? Neem contact op met Lars Hopman, projectmedewerker mobiliteit, Omgevingsdienst IJmond: lhopman@odijmond.nl