Nu profiteren van subsidie op e-laadpalen

De opmars van elektrisch vervoer is niet meer te stuiten. Steeds meer ondernemers ruilen traditionele auto’s en bestelbusjes in voor de elektrische variant. Ze zijn stil en zuinig en met een actieradius tot 300 km zeer geschikt voor lokaal en regionaal vervoer. Ook het opladen van de accu kost steeds minder tijd. Voldoende oplaadfaciliteiten zijn dan natuurlijk wel een vereiste. Niet alleen op openbaar terrein, maar juist ook op eigen terrein. Om het plaatsen van e-laadpalen op eigen terrein te stimuleren, krijgen ondernemers in het IJmondse Havengebied* een flinke korting op de aanschafprijs. Deze actie loopt tot en met 31 december 2018.

 

De actie

  • Bedrijven krijgen 50% subsidie, tot een maximum van € 1.625 ex. BTW per laadpaal.
  • De  laadpalen worden op de eigen meter  aangesloten. Bedrijven kiezen zelf of ze de stroom gratis aanbieden aan medewerkers en klanten of gebruik maken van een betalingssysteem, met een prijs tot 36ct per kilowatt.
  • Het aanbod is inclusief onderhouds- of exploitatie contract.
  • IJmond Bereikbaar heeft samen met MRA-Elektrisch onderzocht aan welke eisen de  e-laadpalen moeten voldoen. Denk daarbij aan vermogen, gebruiksgemak en de laadprijs. Ook moeten de palen openbaar toegankelijk  en inoperabel zijn.

 

Leveranciers

IJmond Bereikbaar werkt voor deze actie samen met drie organisaties.

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte met:

 

 

Subsidie Duurzame Zeehavens IJmondse Havengebied

De subsidie is door de provincie Noord-Holland verstrekt in het kader van Duurzame Zeehavens. De bedrijventerreinen die hieronder vallen zijn:  De Kagerweg, De Pijp, Noordwijkermeer, Grote Hout, Business Park IJmond, Tata Steel, Averijhaven, Haven IJmuiden en IJmondhaven

 

En dit vinden we als overheid dan weer belangrijk: elektrische bestelwagens zorgen voor 100% vermindering van lokale luchtverontreiniging en 65% minder uitstoot van broeikasgassen dan een gemiddelde bestelwagen. Als de bestelauto wordt opgeladen met groene stroom, dan rijdt de auto zelfs klimaatneutraal.