E-scooter? Natuurlijk! voor het havengebied Velsen en Beverwijk

Een af- en aanrijden van milieuvriendelijke e-scooters op de bedrijventerreinen in het havengebied van Velsen en Beverwijk. Dat is wat de Omgevingsdienst IJmond voor ogen heeft met de stimuleringsactie ‘E-scooter? Natuurlijk!’ Nu worden voor veel korte ritten in de nabije omgeving of op de bedrijventerreinen zelf auto’s of bestelbusjes gebruikt. En dat terwijl e-scooters niet alleen opleveren als het gaat om bereikbaarheid of een gezondere omgeving, maar ook goedkoper zijn in aanschaf, brandstof en onderhoud.

 

Het aanbod

Bedrijven die gevestigd zijn in het havengebied van Velsen en Beverwijk komen in aanmerking voor 20% korting op de aanschafprijs (excl. BTW) van een e-scooter.  Daarnaast hebben de leveranciers van de e-scooters zelf nog een aantrekkelijk extra aanbod.

 

Het idee is dat de e-scooters als bedrijfsscooter of pool-scooter voor personen- en goederentransport worden ingezet. Ook kan via het bedrijf een e-scooter voor een individuele medewerker worden aangeschaft, mits deze (ook) voor woon/werkverkeer wordt gebruikt.

 

De actie loopt van 15 oktober 2017 tot en met 30 september 2018. Er kunnen ca. 45 e-scooters uit deze subsidieregeling worden gefinancierd. Op = Op.

 


 

 

 

 

Zo werkt het

 

  • De Omgevingsdienst IJmond heeft voor deze actie overeenkomsten gesloten met drie e-scooter leveranciers in de regio: EVC in Heemskerk, Toon Beentjes in Heemskerk en Bike Guru in IJmuiden. Bedrijven kunnen direct en zonder tussenkomst van de Omgevingsdienst voor de aanschaf van de e-scooter(s) bij deze leveranciers terecht.

 

  • De leveranciers bieden gedurende de looptijd van de stimuleringsactie 20% korting op de aanschafprijs excl. BTW van een aantal door hen geselecteerde e-scooters. Daarnaast hebben ze ieder nog een eigen actie om de aanschaf van een e-scooter extra aantrekkelijk te maken.

 

  • De leveranciers controleren of de bedrijven die gebruik willen maken van deze actie ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor de kortingsregeling en verzorgen samen met de ondernemer de benodigde administratie.

 

  • Bovenop deze regeling is er nog een subsidiemogelijkheid voor zakelijke e-scooters. U kunt, binnen 3 maanden na aanschaf van de e-scooter, een MIA/Vamil-subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Nieuwsgierig? 

EVC, Toon Beentjes en Bike Guru leveren veel verschillende typen en modellen e-scooters. EVC verkoopt onder meer de merken EMCO, Van Eko en NIU.  Toon Beentjes levert e-scooters van de merken NIU en BTC. Bike Guru verkoopt e-scooters van het merk NIU.

 

Lees hier het complete aanbod van de leveranciers:

 

Lees hier de specificaties en prijslijst van de NIU e-scooters en accessoires:

 

Meer informatie en contact

Meer weten over de stimuleringsactie ‘E-scooter? Natuurlijk!’ en de verschillende merken en modellen? Neem vrijblijvend contact op met de leveranciers. U kunt hen uiteraard direct bellen of langsgaan in de winkel.

 

  • EVC Heemskerk – Lijnbaan 65, 1969 ND Heemskerk – Tel: 0251-252022 – E-mail: info@evc-heemskerk.nl

 

  • Toon Beentjes – Cornelis Groenlandstraat 6c, 1962TG Heemskerk – Tel: 0251-243583  – E-mail: info@toonbeentjes.nl

 

  • Bike Guru – Planetenweg 40, 1973 BG IJmuiden – Tel: 0255-51 52 90 – E-mail: info@bikeguru.nl

 

Vindt u het prettig dat de leverancier contact met u opneemt? Laat uw gegevens dan achter in onderstaand formulier en u wordt zo snel mogelijk gebeld.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Ik wil contact met (1 optie mogelijk)*E-scooter? Natuurlijk! wordt mede mogelijk gemaakt door: