ENCI Fietschallenge 2019

ENCI Fietschallenge: fietsen voor een mooie prijs én het goede doel!

 

Een goed begin van 2019 met de ENCI Fietschallenge. ENCI wil jullie samen met IJmond Bereikbaar extra stimuleren om op de fiets of e-bike naar je werk te komen. Goed voor je gezondheid, het milieu én ook nog eens voor het goede doel! In IJmuiden is IJmond Bereikbaar een bekend programma. Voor de collega’s in Rotterdam: dit is in het kort wat we doen.

  • De fietschallenge is van 2 januari t/m 31 maart 2019

 

Zo werkt het

  • De fietschallenge is inmiddels van start. Alle deelnemers hebben per mail bericht over het downloaden en gebruiken van de fietsapp van Ring-Ring.
  • Er zijn twee teams gevormd bij ENCI IJmuiden.  Zij strijden tegen elkaar voor de teamprijs. We dagen deze collega’s uit om in de challengeperiode gemiddeld 2x per week op de fiets naar het werk te stappen.
  • Helaas waren er wat te weinig aanmeldingen vanuit Rotterdam. Daarom hebben we daar geen team kunnen vormen. Maar let op: jullie fietsen wel mee voor de gift aan het goede doel!
  • Een groepje collega’s heeft aangegeven niet mee te kunnen doen aan de teamchallenge, maar wel mee te willen fietsen voor de gift aan het goede doel. Leuk!
  • Iedereen meet de fietsritten met de fietsapp Ring-Ring. Let op: deze app werkt niet op Windows-telefoons. Natuurlijk wel op android en apple.

 

Prijs voor het winnende team!

Het team dat de meeste woon/werkritten op de fiets heeft afgelegd in de challengeperiode heeft gewonnen en krijgt een mooie prijs. Wat dat is, blijft nog even een verrassing. Maak je trouwens geen zorgen als er niet precies evenveel deelnemers in de teams zitten.  We berekenen namelijk een 100%-startpositie. Het team dat daar het meest overheen gaat heeft gewonnen. Bij een gelijke uitslag wordt de prijs tussen deze teams verloot.

 

Wil je weten hoe het zit? Bekijk dan hier een rekenvoorbeeld teamscore fietschallenge

 

Gift aan Muziek aan Bed

Naast de kans op een mooie teamprijs, fietsen jullie allemaal samen (dus IJmuiden en Rotterdam) voor een gift aan het goede doel ‘Muziek aan bed’. Hier tellen niet alleen je woon/werkkilometers maar ook de geregistreerde fietskilometers in je vrije tijd mee.

 

We dagen jullie uit om in de challengeperiode van 3 maanden in totaal 13.500 km te fietsen. Dat lijkt misschien veel, maar we denken echt dat jullie dit kunnen!   En je doet het niet voor niets: hoe meer kilometers er worden gefietst, hoe hoger het bedrag. De donatie van ENCI kan oplopen tot maar liefst € 1.000 en IJmond Bereikbaar verdubbelt het bedrag dat jullie bij elkaar fietsen. Daar gaan jullie toch voor!

 

We wensen jullie heel veel goede fietskilometers toe. Zet ‘m op!