Vragen en antwoorden ENCI Fietschallenge

Ik wil mee doen met de ENCI Fietschallenge. Hoe kan ik me aanmelden?

Vul tussen maandag 10 december en vrijdag 21 december 12.00 uur het online aanmeldformulier in. Als je al bekend bent bij IJmond Bereikbaar hoef je maar een paar vragen te beantwoorden. Ben je ‘nieuw’ dan hebben we iets meer gegevens van je nodig. Je geeft aan bij welke locatie je hoort: Rotterdam of IJmuiden. Praat er over want zo zorg je ervoor dat zoveel mogelijk collega’s zich aanmelden.

 

Hoe vaak moet ik fietsen?

De uitdaging is om in de challenge-periode van 2 januari t/m 31 maart gemiddeld minimaal 2x per week heen en terug naar je werk te fietsen. We zien aan het einde van de challenge dus minimaal 50 fietsritten voor woon/werkverkeer terug in jouw account van de fietsapp Ring-Ring.

 

Ik ben al bekend bij IJmond Bereikbaar. Moet ik me toch aanmelden voor de ENCI Fietschallenge?

Ja, ook als je al mee doet met het fietsprogramma van IJmond Bereikbaar moet je je apart aanmelden voor de challenge. Zo kunnen we je gegevens toevoegen aan het juiste team.

 

Ik doe nog niet mee met het fietsprogramma van IJmond Bereikbaar maar wil wel meedoen met de ENCI Fietschallenge. Kan dat?

Natuurlijk kun je mee doen met de Fietschallenge. Graag zelfs. Als je je aanmeldt voor de Fietschallenge en je werkt voor de ENCI-vestiging in IJmuiden, dan voegen we je automatisch toe aan het fietsersbestand van IJmond Bereikbaar, zodat je ook van die leuke en stimulerende fietsacties profiteert. Wil je dat niet, dan kun je je natuurlijk weer afmelden voor IJmond Bereikbaar.

 

Hoe worden de fietsritten bijgehouden?

De ritten die mee tellen voor de Fietschallenge houden we bij met de fietsapp van Ring-Ring. De app registreert automatisch al je fietsritten en geeft je ook nog andere leuke informatie over je fietsgedrag. Fietsritten die niet met de app worden geregistreerd, tellen niet mee voor de fietschallenge. Voor de start van challenge krijg je een instructie-email over het downloaden en gebruiken van de app.

 

Ik heb alleen een Windows mobiele telefoon. Wat nu?

Helaas, de app van Ring-Ring werkt niet op Windows mobiele telefoons. Dat betekent dat je niet mee kunt doen.

 

Wat gebeurt er als ik in de challengeperiode niet minimaal 50 ritten met de fietsapp registreer?

Als je in de challengeperiode minder dan 50 woon/werkfietsritten registreert, betekent dit dat je minder dan het minimale aantal ritten hebt gefietst. (gemiddeld 2x per week op de fiets naar en van je werk). Je ritten tellen dan niet mee voor je team. Maar kom op: 50 fietsritten in ruim 12 weken tijd. We weten dat je het kunt!

 

De app werkt niet. Wat kan ik doen?

Heb je aan het begin van de challenge problemen met de app? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen je meteen te helpen.

 

Verder wat handige tips:

  • Vergeet niet om je sensing aan te hebben staan. Alleen dan worden ritten geregistreerd.
  • Je kunt een standaard melding krijgen over het batterijverbruik van de app. Uit praktijk blijkt dat de app niet heel veel batterij verbruikt; je kunt ‘m dan ook gewoon aan laten staan.
  • Soms duurt het even voordat je een rit terug ziet in je overzicht. Kijk na een uurtje nog even, vaak staat hij er dan wel bij. Of refresh de app door op ‘1’ te drukken voor je dagtotaal of op het Ring-Ring logo onderaan op je scherm.
  • Is je geduld op? Kijk dan bij gemiste ritten. Soms weet de app niet zeker of het een fietsrit is, of dat je bijvoorbeeld in de trein of auto hebt gezeten. Als het een fietsrit is, kun je deze zelf toevoegen aan je totaal.
  • De app meet goed en naar mate je ‘m vaker gebruikt, steeds beter. Maar, het is nog geen STRAVA. Weet dat iedereen met dezelfde ‘afwijkingen’ te maken heeft, dus dat heeft nauwelijks invloed op de score.

 

Ik mis fietsritten in de app. Wat kan ik doen?

  • Let altijd op dat sensing aanstaat in de app en de gps-functie op je telefoon. Alleen dan worden ritten geregistreerd.
  • Soms duurt het even voordat je een rit terug ziet in je overzicht. Kijk na een uurtje nog even, vaak staat hij er dan wel bij. Of refresh de app door op ‘1’ te drukken voor je dagtotaal of op het Ring-Ring logo onderaan je scherm.
  • Is je geduld op? Kijk dan bij gemiste ritten. Soms weet de app niet zeker of het een fietsrit is, of dat je bijvoorbeeld in de trein of auto hebt gezeten. Als het een fietsrit is, kun je deze zelf toevoegen aan je totaal.
  • De app meet goed en naar mate je ‘m vaker gebruikt, steeds beter. Maar, het is nog geen STRAVA. Weet dat iedereen met dezelfde ‘afwijkingen’ te maken heeft, dus dat heeft nauwelijks invloed op de score.