Fietsen is nog leuker met de fietsapp van Ring-Ring

Met veel plezier biedt IJmond Bereikbaar de fietsapp van Ring-Ring aan. Een cadeautje voor alle fietsers die mee doen met ons fietsprogramma.

 

Met deze app wordt fietsen nog leuker. Je spaart, bespaart, wordt uitgedaagd én steunt verschillende goede doelen. Niet alleen wanneer je naar je werk fietst, maar ook alle keren dat je privé een fietsrit maakt. Downloaden en inloggen is eenvoudig. Doe het nu, want fietsen levert op!

 

De Ring-Ring-app werkt op Android en Apple mobiele telefoons. De app is niet beschikbaar voor Windows phones.

 

Hoe vaak fiets jij?

De Ring-Ring fietsapp registreert automatisch al je ritten. Zowel de kilometers die je aflegt voor je werk, maar ook wanneer je fietst in je vrije tijd. Je ziet in één oogopslag hoe vaak en hoe ver je hebt gefietst, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel CO2 uitstoot je hebt bespaart. Het duurt soms even voordat de rit aan je overzicht is toegevoegd. Mis je een rit? Kijk dan na een half uurtje nog een keer. Uit ervaring weten we dat de rit dan wel is toegevoegd.

 

Sparen voor korting

Iedere fietskilometer, zowel voor je werk als privé is een punt waard. Iedere 100 punten kun je inwisselen bij aangesloten (web)winkels. Het aanbod is nu nog beperkt, maar we werken hard aan uitbreiding.

 

Steun met jouw kilometers lokale goede doelen

Met dezelfde fietskilometers steun je samen met alle andere deelnemers van IJmond Bereikbaar ook meteen een lokaal goed doel.  In de app zie je hoeveel kilometers er bij elkaar gefietst moeten worden en hoe ver jullie daar al mee op weg zijn. Natuurlijk staat het goede doel en het bedrag er ook bij.   Is de challenge gehaald? Dan volgt een nieuwe uitdaging met een nieuw goed doel. Suggesties voor goede doelen in de regio IJmond kun je sturen naar mailto:info@ijmondbereikbaar.nl

 

De Dierenambulance Kennemerland en de KNRM IJmuiden hebben we inmiddels blij gemaakt met donaties van € 1000.  Het volgende doel is de Stichting Vrienden van het Rode Kruis in Beverwijk.

 

Privacy

De app registreert al je fietskilometers, zowel de ritten naar je werk als ook de ritten die je privé maakt. Op basis van de postcodes van je huis- en werkadres filtert IJmond Bereikbaar de ritten voor het woon/werkverkeer eruit. We kunnen dus op persoonsniveau zien hoe vaak je op de fiets naar je werk gaat. Die gegevens gebruiken we voor rapportages naar de werkgevers met wie we een samenwerkingsovereenkomst hebben en onze subsidieverstrekker Beter Benutten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. We gaan zeer nauwkeurig met privacygevoelige informatie om. Met de ritgegevens die je voor privédoeleinden maakt, doen we niets. Met het downloaden van de app, ga je er mee akkoord dat we je gegevens op deze manier verwerken.

 

Sensing aan of uit

Wil je dat de fietsapp bepaalde ritten niet registreert, zet dan de sensing uit. Je vindt deze knop rechts bovenaan het scherm. Let op: je moet de sensing natuurlijk weer handmatig aanzetten als je wel wilt dat de app weer begint met registreren.

 

Download de app nu

Je vindt de Ring-Ring app in de Google Play Store en App store.

Na het downloaden kun je een melding krijgen dat de app veel batterij gebruikt. Onze ervaring is, dat dit enorm meevalt. Je kunt de app gewoon downloaden en ‘sensing’ aan laten staan, zodat je automatisch al je fietsritten registreert.

 

Dit moet je doen:

 • Ring-Ring fietsapp downloaden, installeren en openen
 • De app vraagt toegang tot je bewegings- en fitnessactiviteit en wil je locatie bijhouden (ook als je niet op de fiets zit).
 • Accepteer beide. Zonder toegang en toestemming werkt de app niet.
 • Ben je al langere tijd (voor 1 april 2017) een actieve fietser voor IJmond Bereikbaar? Klik dan op ‘inloggen’.
 • Vul in het startscherm deze gegevens in:
  • Naam: het e-mailadres waarop je de informatie van IJmond Bereikbaar ontvangt
  • Wachtwoord: welkom123 (je kunt dit later zelf wijzigen)
 • Ben je na 1 april 2017 aangemeld bij IJmond Bereikbaar? Klik dan op ‘ik ben nieuw’ en maak je account aan. Je hebt een e-mail gekregen met een sleutelcode. Hiermee voeg je je toe aan de IJmond Bereikbaar-groep. Kun je de mail niet meer vinden, stuur dan even een e-mail aan info@ijmondbereikbaar.nl
  • Klik op de menuknop (ronde knop onderaan je telefoonscherm) en kies ‘mijn groepen’. Hier vul je de code in.

 

De app is klaar voor gebruik! Je ziet je eigen gegevens in detail en de totaalstand van alle fietsers van IJmond Bereikbaar die de app ook hebben gedownload. Sta jij binnenkort in de top 10?

 

Wil je de handleiding van de RingRing app eerst even doorlezen? Dat kan. Je ziet stap voor stap wat je moet doen en hoe de app werkt.