Fietschallenge Heliomare levert € 1500 op voor HelioHeroes

jul 09 2019

Fietschallenge Heliomare levert € 1500 op voor HelioHeroes

Een pluim voor Heliomare: in een maand tijd is er door 50 collega’s meer dan 10.000 kilometer gefietst. Dat kunnen we vertalen naar heel veel verbrande calorieën (heel gezond!), nog meer gram bespaarde CO2-uitstoot (fijn voor het milieu) én een prachtige donatie aan de HelioHeroes. De cheque werd met veel plezier in ontvangst genomen door onder meer bestuursvoorzitter Jan Welmers.

 

Heliomare stimuleert haar medewerkers om een fiets of e-bike aan te schaffen met een aantrekkelijke regeling. Ook wanneer je alleen je accu wilt vervangen, past dat binnen de fietsenregeling. Praktisch meedenken noemen ze dat.

 

Naast fietsstimulering, denkt Heliomare ook na over hoe het aantal autokilometers verminderd kan worden. Een positief ingestoken oplossing is de app voor samenrijden van Toogethr. Medewerkers die met de auto komen en de app gebruiken worden aan elkaar gekoppeld op basis van werktijden en woon/werkroute. Ze kunnen makkelijk zelf afspraken maken om samen in één auto te stappen. Zowel de bestuurder als de bijrijder verdienen punten die ingewisseld kunnen worden voor kadootjes.  Samenrijden is niet alleen gezellig en collegiaal, maar ook goedkoper, en uiteraard goed voor het milieu. In september wordt de actie opnieuw door Toogethr bij Heliomare onder de aandacht gebracht.

 

Share Post