Fietsstimulering in de IJmond

De IJmond is een klein stukje Nederland, waar we met veel mensen dicht op elkaar wonen en werken. De bedrijvigheid is enorm en dat brengt veel woon/werkverkeer en zware transport met zich mee. Iedere ochtend en namiddag stromen de wegen vol en sluiten we aan in de rij van stilstaand en langzaam rijdend verkeer. Dat kost tijd, geld én is bovendien slecht voor het milieu.

 

Slim reizen van huis naar werk

Uit onderzoek blijkt dat in de IJmond veel mensen binnen een straal van 8 kilometer van hun werk wonen. Die afstand is prima te doen op de fiets. Met een e-bike zijn afstanden tot 15 kilometer zelfs goed te overbruggen. Fietsen hoeft echt niet iedere dag. Maar als je niet met de auto hoeft, waarom zou je het dan doen? Ook buiten de spits reizen, samen rijden of het openbaar vervoer combineren met een deelfiets zorgt voor minder drukte en een betere doorstroming.

 

Goed op weg met IJmond Bereikbaar

IJmond Bereikbaar timmert inmiddels een aantal jaar aan de weg om werkgevers en medewerkers bewust na te laten denken over de vraag: hoe ga jij naar je werk? En met resultaat. Van 10 pilot-bedrijven met ongeveer 50 deelnemers in mei 2015,  is ons fietsstimuleringsprogramma ‘Goed op weg’ uitgegroeid tot een betrokken, enthousiaste community van bijna 2700 actieve fietsers. Van het bedrijfsleven krijgt IJmond Bereikbaar een 7,8. Van de fietsers die mee doen aan het programma een 8,1. Resultaten waar we trots op zijn.

 

Fietsstimulering bij jou op het bedrijf? Dat kan!

Ben je werkgever: klik hier voor meer info en aanmelden

Ben je werknemer: klik hier voor meer info en aanmelden

 

Meer mogelijk met mobiliteit

Een bereikbaar bedrijf, een bereikbare regio: er is nog veel winst te behalen. IJmond Bereikbaar werkt samen met het bedrijfsleven, de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen en Omgevingsdienst IJmond en coördineert, ondersteunt en initieert allerlei maatregelen en pilots op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit.

 

Wat kan anders of beter bij jou op het bedrijf of bedrijventerrein? Hoe houd je je medewerkers duurzaam inzetbaar? Maak een vrijblijvende afspraak met onze mobiliteitsmakelaars Marc Kemink 06-20352722 marc.kemink@ijmondbereikbaar.nl en Paul Veelenturf 06-29144502 paul.veelenturf@ijmondbereikbaar.nl voor een mobiliteitsscan of mobiliteitsenquête. Samen kunnen we meer!