Goed op weg

Fietsen levert op. Natuurlijk voor je gezondheid, dat is geen nieuws. Daarbij is het de makkelijkste manier om bij te dragen aan een minder drukke spits en het milieu. IJmond Bereikbaar werkt er hard aan om dit bedrijvige stukje Nederland aantrekkelijk te houden. Voor de mensen die er wonen en werken en voor de bedrijven die er gevestigd zijn.

 

Ons doel is om de spits minder druk te maken. Met 1000 personenauto’s minder op de weg, merk je al echt het verschil. Files zijn korter en lossen sneller op. Het economisch verkeer (transport) kan beter doorrijden. Dat betekent bedrijfseconomische winst en een positieve bijdrage aan het milieu en de luchtkwaliteit.

 

Om succesvol te kunnen zijn, hebben we iedereen nodig: de gemeenten, de bedrijven én de werknemers in de IJmond. Samen zorgen we voor een gezonde, schone en vitale regio!

 

Zo pakken we het aan

 

De IJmondgemeenten

Verkeer houdt niet op bij de gemeentegrens en heeft effect op de leefbaarheid in de IJmond. Daarom werken de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk al nauw met elkaar samen. Op het thema fiets willen zij het fietsnetwerk verbeteren en allerlei maatregelen nemen die fietsen veilig, fietsvriendelijk en aantrekkelijk maken.

 

Het bedrijfsleven

Bedrijven kunnen heel veel verschillende dingen doen om hun medewerkers te stimuleren om op de fiets of met de e-bike naar het werk te komen. Om te beginnen een ruime, goed verlichte fietsenstalling, een fietspomp en wat plakspullen natuurlijk één of meerdere e-laadpalen voor e-bikes en wellicht kluisjes om je spullen in op te kunnen bergen. Daarnaast is er het nieuwe fietsenplan, een aantrekkelijke regeling om via de werkgever fietsen of e-bikes aan te schaffen of te leasen. En er zijn nog veel meer andere fietsregelingen die aantrekkelijk zijn voor zowel de werkgever als de werknemer.

 

170 bedrijven hebben al een start gemaakt door mee te doen met onze campagne ‘Goed op weg’. Ook de rest van 2017 wil IJmond Bereikbaar met deze bedrijven verder om er voor te zorgen dat de medewerkers die inmiddels op de fiets komen, blijven fietsen. Daarnaast kunnen vast nog meer collega’s overstappen op de fiets. Het is een kwestie van doen!

 

Werknemers in de IJmond

Meer dan 2600 werknemers in de IJmond zijn aangesloten bij IJmond Bereikbaar en komen meerdere keren per week op de fiets. Wij motiveren en stimuleren hen met leuke nieuwtjes en acties. Ook zorgen we ervoor dat de bedrijven waar zij voor werken op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld over het nieuwe fietsenplan. Vraag er eens naar bij personeelszaken.

 

Fietsen is leuk, snel en gezond. Wat houd je nog tegen? Je woont vast dichterbij je werk dan je denkt. Meld je aan bij IJmond Bereikbaar, stap op de fiets en geef je fietsritten aan ons door. Dan profiteer je direct mee van alle leuke dingen die we doen om jou op de fiets te houden.