Laatste fietschallenge 2018 door PRE Wonen levert € 950 op

nov 27 2018

Laatste fietschallenge 2018 door PRE Wonen levert € 950 op

Met de uitreiking van een gift van € 950 aan Wijkdorp Meerwijk, bij elkaar gefietst door medewerkers van PRE Wonen, sluiten we de reeks fietschallenges die IJmond Bereikbaar samen met werkgevers organiseert, voor 2018 af. Met de fietschallenges geven bedrijven op een positieve, uitdagende manier aandacht aan de voordelen van fietsen naar het werk: de gezondheid van medewerkers, minder auto’s in de spits en een positieve bijdrage aan het milieu. Voor 2019 staan we alweer in de startblokken om de fietschallenges te organiseren bij ENCI en het NOVA College. En de bedrijven die al ervaring hebben met de challenge gaan graag voor een tweede ronde. Benieuwd of dit ook iets is voor jouw bedrijf of jouw werkgever in de IJmond? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

 

In de maand september heeft het hoofdkantoor van PRE Wonen in Velserbroek extra aandacht gegeven aan fietsen naar het werk. Met het vooruitzicht van een mooie donatie aan het project Wijkdorp Meerwijk, meldden 17 collega’s zich aan om een maand lang hun fietsritten te registreren. Niet alleen de woon/werkkilometers maar ook gefietste kilometers in de vrije tijd telden mee. De uitdaging was om samen 4750 kilometer te fietsen. Dat is net niet helemaal gehaald. Maar desalniettemin stond aan het einde van de maand toch maar liefst 4109 kilometer op de teller van fietsapp Ring-Ring. Daarmee zijn 79.950 kilocalorieën verbrand en is 594.500 gr CO2 bespaard. Een mooi resultaat!

 

De actie heeft 950 euro opgebracht voor het project Wijkdorp Meerwijk. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door PRE Wonen (750 euro) en IJmond Bereikbaar (200 euro). “In Wijkdorp Meerwijk werken organisaties samen met bewoners om een leefomgeving te creëren waar je goed in oud kunt worden. Vervoer en mobiliteit spelen daarin een belangrijke rol”, zegt Wietske Gercama, consulent wijkbeheer. “Dit extra bedrag is erg welkom.”

Share Post