Mobiliteitsscan IJmond Bereikbaar

De mobiliteitsscan

Mobiliteit verduurzamen, je weet dat het belangrijk is en wilt wel stappen maken. Maar waar begin je? Minder auto’s, schone brandstof, modal shift, fietsen? Er kan veel. Met de mobiliteitsscan van IJmond Bereikbaar weet je wat werkt voor jouw organisatie.

IJmond Bereikbaar biedt twee typen mobiliteitsscans aan: de Mobiliteitsscan Personenvervoer en de Mobiliteitsscan Goederenvervoer. Deze scan legt de basis voor een realistisch plan van aanpak en laat zien welke maatregelen kansrijk zijn, draagvlak hebben en welke op de korte of middellange termijn gerealiseerd kunnen worden. Bij iedere stap en het implementeren van de maatregelen mag je rekenen op onze kennis en ondersteuning.

Verandert het reisgedrag van je medewerkers als je als bedrijf gaat verhuizen?

Cocensus zocht het uit met de mobiliteitsscan van IJmond Bereikbaar. Het bedrijf heeft nu twee vestigingen, in Hoofddorp en Alkmaar, en verhuist eind 2020/begin 2021 naar bedrijventerrein De Trompet in Heemskerk.

 

“We willen graag inventariseren welke invloed dit heeft op de reistijd en mogelijk ook op de manier van reizen van onze medewerkers. En of mensen bijvoorbeeld meer thuis willen gaan werken”, zegt Fred Den Hartog, Adjunct-directeur en Afdelingsmanager Bedrijfsbureau. 

 

IJmond Bereikbaar zorgt voor een vragenlijst op maat en analyse van de antwoorden. Dit helpt Cocensus om keuzes te maken over bijvoorbeeld het aantal parkeerplaatsen, de grootte van de fietsenstalling, het aantal werkplekken en de faciliteiten die nodig zijn om thuis te kunnen werken.

Bedrijventerrein De Trompet zet duurzaamheid opnieuw hoog op de agenda.

Nieuwsgierig?

Doe de quickscan en krijg een eerste indruk van wat past bij jouw bedrijf.

Afspraak maken

Ronald Vierkant, onze mobiliteitsmakelaar, komt graag bij je langs voor een vrijblijvend gesprek.

Mobiel: 06-50050995
E-mail: rvierkant@odijmond.nl