RKZ Fietschallenge 2019

De RKZ Fietschallenge is van start! Al je woon/werkritten in de maand maart tellen mee voor je team en al je fietskilometers (dus ook wat je in je vrije tijd fietst) tellen mee voor de donatie aan de Stichting Kind & Brandwond.

 

Nog even in het kort

De RKZ Fietschallenge: gaat er al een belletje rinkelen? Vorig jaar reden meer dan 200 collega’s, verdeeld over 20 teams mee. Team A5 Snijdend Specialisme heeft in 2018 de teamschallenge gewonnen. En gezamenlijk hebben alle fietsers ervoor gezorgd dat Dokters van de Wereld een donatie van € 500 kreeg en de Stichting Vrienden van het RKZ een gift van € 1000. Ook in 2019 willen we weer een groot succes maken van de RKZ Fietschallenge.

 

De spelregels

  • Je probeert met je team zo vaak mogelijk op de fiets naar het werk te komen. De uitdaging is gemiddeld 2x per week.  De maand maart heeft 4,5 week, dus dat betekent 9x heen en weer om de basis 100% neer te zetten. Met iedere keer extra verhoog je dit percentage. Het team dat eindigt met het hoogste percentage, wint een actief teamuitje.
  • Je registreert je fietsritten met de fietsapp Ring-Ring. Niet geregistreerde ritten tellen niet mee voor de challenge. RKZ of IJmond Bereikbaar is niet verantwoordelijk voor ritten die niet geregistreerd zijn.
  • Op 31 maart 2019 heb je minimaal 18 woonwerkritten met de app geregistreerd (9 ritten heen en 9 ritten terug). Zijn het er minder, dan heb je de challenge niet gehaald en tellen ze helaas niet mee voor het teamtotaal.
  • Al je fietskilometers (woon/werk én privé) tellen mee voor de donatie aan de Stichting Kind en Brandwond. We dagen jullie uit om gedurende de fietschallenge met z’n allen 30.000 kilometer te fietsen. De donatie wordt in staffel opgebouwd en kan oplopen tot maar liefst € 2000. € 1000 wordt ter beschikking gesteld door het RKZ. IJmond Bereikbaar verdubbelt uiteindelijk het bedrag dat door jullie bij elkaar wordt gefietst. Belangrijk: haal je het minimale woon/werkritten niet; je fietskilometers tellen wèl mee voor de donatie. Dus blijf gemotiveerd om te fietsen!