Samenwerking met de kopgroep van IJmond Bereikbaar

Ziet uw bedrijf mogelijkheden om samen met IJmond Bereikbaar in 2017 actie te ondernemen om het structureel gebruik van de fiets of e-bike  te promoten?  We helpen u graag op weg op de thema’s fietsstimulering, vitaliteit en voorzieningen.

 

Thema fietsstimulering

 

Zoveel mogelijk medewerkers met IJmond Bereikbaar op de fiets

Tot 1 april 2017 waren de deelnemers aan het fietsstimuleringsprogramma ‘Goed op weg’ nog onderverdeeld in ambassadeurs en nieuwe fietsers. Dat had te maken met de kilometervergoeding. Nu is dat anders. Alle medewerkers die mee doen met ons programma zijn actieve fietsers. Het programma staat weer open voor nieuwe aanmeldingen. Iedereen kan zich makkelijk online aanmelden.

 

Naast de leuke acties die IJmond Bereikbaar voor haar fietsers organiseert, krijgt iedereen gratis de fietsapp van Ring- Ring. Deze app levert allerlei weetjes op over het eigen fietsgedrag. Daarnaast zie je hoe je presteert ten opzichte van de andere IJmond Bereikbaar-fietsers. Voor de medewerkers van bedrijven die zich bij de kopgroep aangemeld hebben, is zelfs te zien hoeveel kilometers je collega’s afleggen en kun je onderling leuke wedstrijdjes doen. Daarnaast spaar je punten die je kunt inwisselen bij lokale winkels en webwinkels en sponsor je tegelijkertijd een goed doel. IJmond Bereikbaar werkt op dit moment aan het winkeliersnetwerk.

 

Interne communicatiemiddelen

IJmond Bereikbaar verzorgt een compact communicatiepakket waarin kort wordt uitgelegd waarom het leuk is om aan het fietsprogramma mee te doen en waarom u als werkgever dit belangrijk vindt.  Het is leuk als zoveel mogelijk medewerkers mee doen met het programma en de fietsapp gebruiken. Het zorgt ervoor dat fietsen naar het werk nog aantrekkelijker, leuker en vanzelfsprekender wordt.

 

Succesvolle ‘E-bike probeer-actie’ opnieuw in het aanbod

In 2016 hebben een flink aantal bedrijven hun medewerkers op een makkelijke, laagdrempelige manier kennis laten maken met een e-bike. De e-bike wordt vaak gebruikt door mensen die tussen de 8 en 15 km van hun werk wonen. Het is een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. En heeft u er als werkgever wel eens aan gedacht om naast een pool-auto ook een pool e-bike aan te schaffen of te leasen? Handig wanneer uw medewerkers afspraken buiten de deur hebben die qua afstand prima te befietsen zijn.

 

Gratis een e-bike proberen

We weten dat mensen het prettig vinden om een e-bike eerst een aantal keren te gebruiken, voordat ze tot aanschaf overgaan. U regelt dit makkelijk en gratis met IJmond Bereikbaar. Wij regelen samen met een professionele mobiliteitspartner de e-bike probeer-actie bij u op het bedrijf, verzorgen het communicatiemateriaal en informeren de medewerkers van uw bedrijf die mee doen met het programma van IJmond Bereikbaar. Het enige dat u hoeft te doen is de actie intern communiceren, ruimte maken in de fietsenstalling en de fietssleutels uitgeven aan uw medewerkers.

Lees hier het volledige aanbod.

 

Reparatie-actie ‘Fietscheck!’

Hoe leuk is het voor medewerkers wanneer je goede fietsgedrag concreet door je werkgever wordt beloond. Je komt naar je werk en daar wordt je fiets ter plaatse gratis gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. De reparatie-actie is in de professionele handen van de fietsenmakers van FietsNed.

 

IJmond Bereikbaar organiseert de actie, verzorgt het communicatiemateriaal en informeert de medewerkers van uw bedrijf die meedoen met ons programma. U hoeft de actie alleen maar intern te communiceren en wat tijd en ruimte vrij te maken, zodat de fietsenmakers hun werk kunnen doen. De rekening wordt zonder verdere bijkomende kosten aan u doorgestuurd.

Lees hier het volledige aanbod.

 

Kilometervergoeding

Reiskostenvergoeding voor de auto wordt vaak gegeven. Best vreemd dat een vergoeding voor de fiets minder vanzelfsprekend is. U mag belastingvrij tot € 0,19 per kilometer vergoeden. Voor de afstand tot 10 kilometer maar ook daarboven. Om te laten zien dat u de voorkeur geeft aan de fiets als vervoersmiddel, kunt u de fietsvergoeding ook hoger maken dan de autovergoeding. Een gezond signaal!

 

Het Nieuwe Fietsenplan

Er zijn legio manieren waarop u als werkgever kunt bijdragen wanneer uw medewerkers een fiets of e-bike willen kopen of leasen. Dit kan zowel binnen als buiten de werkkostenregeling.

Alle informatie hierover vindt u in het Nieuwe Fietsenplan.

 

Thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

 

Gezondheid is belangrijk en waardevol. Medewerkers die door het programma van IJmond Bereikbaar overgestapt zijn op de fiets of meer zijn gaan fietsen dan voorheen, erkennen dat fietsen hen goed doet. Ze voelen zich fitter en frisser. Ze gebruiken de dagelijkse ritten als (aanvulling op) sport en ontspannen door inspanning. Ook als werkgever bent u alleen maar gebaat bij gezonde werknemers.

 

Ludieke en sportieve acties

Welke leuke acties kunt u bedenken om uw fietsende medewerkers in het zonnetje te zetten en al uw medewerkers een gezond zetje te geven? We geven een paar voorbeelden.

  • Een gezonde lunch aangeboden door het bedrijf en uitgeserveerd door het managementteam
  • De aanschaf van stoelfietsen of bureaufietsen; niet alleen ludiek maar ook bewezen gezond en stimulerend
  • Een maand lang vers fruit op alle afdelingen, aantrekkelijk gepresenteerd en gratis
  • Een rode loper met ballonnenboog van de fietsenstalling naar de ingang van uw bedrijf
  • Samen met collega’s sporten onder begeleiding van de Atleetfabriek

 

Vitaliteitsprogramma

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit wint aan populariteit. Inmiddels zijn er dan ook een flink aantal werkgevers die actief een vitaliteitsprogramma voeren. Een vitaal bedrijf is een bedrijf waar een goed en gezond werkklimaat heerst, waar medewerkers actief zijn en waar ruimte is voor balans, zowel mentaal als fysiek. IJmond Bereikbaar zet graag de eerste stap met u.

 

Fietschallenge op maat

De fietsapp van Ring-Ring biedt de optie om een bedrijfsspecifieke uitdaging te organiseren. Daag uw medewerkers uit om tot ongekende hoogte te stijgen en stel daar een mooie beloning tegenover. Dit kan een prijzenpakket zijn, maar ook de al lang gewenste pooltafel in de kantine, de picknicktafels om buiten te eten, een extra teamuitje, een mooi bedrag aan een goed doel, een familiedag naar een pretpark… Alles wat uw medewerkers motiveert om extra veel kilometers op de fiets te maken!

 

Thema voorzieningen

 

Het aanbrengen of verbeteren van voorzieningen stimuleert het gebruik van de fiets of e-bike voor het woon/werkverkeer. Denk aan het plaatsen of verbeteren van de fietsenstalling, laadpalen voor e-bikes, kluisjes etc. In 2017 is hiervoor subsidie beschikbaar (50% investering, 50% subsidie). Kunt u hiermee aan de slag? IJmond Bereikbaar begeleidt de subsidieaanvraag.

 

Overige

 

Vitaliteit en duurzaamheid is een actueel thema. IJmond Bereikbaar initeert met Heliomare en de Rabobank een kennistafel. Zij delen hun ervaring met vitaliteitsporgramma’s graag met u. Bij voldoende animo kan IJmond Bereikbaar ook andere thema’s kennistafels organiseren en/of werkgevers die dezelfde route willen bewandelen aan elkaar koppelen.