Tata Steel fietsactie voorjaar 2018

Vorig jaar oktober is samen met IJmond Bereikbaar voor het eerst de Tata Steel Fietschallenge georganiseerd. En met mooi resultaat: in een maand tijd hebben ruim 200 collega’s meer dan 55.000 kilometer gefietst. Kilometers die Tata Steel heeft omgezet in een mooie gift aan Stichting KiKa. Dit voorjaar motiveren we alle medewerkers van Tata Steel opnieuw om bewust voor de fiets te kiezen en als het kan de auto vaker te laten staan. Inmiddels is de actieperiode voorbij. Woensdag 4 juni a.s. reikt Hans van den Berg de door jullie bij elkaar gefietste donatie uit aan Stichting Juttersgeluk. Wordt vervolgd!

 

Goed voor jou en goed voor Juttersgeluk

Fietsen is gezond, dat hoeven we je niet te vertellen. Met ieder ritje van 10 kilometer, verbrand je een broodje hamburger. Het voelt goed om actief bezig te zijn en buiten bewegen zorgt ervoor dat je met een fris hoofd op je werk of thuis komt. Daarnaast vindt Tata Steel het belangrijk om waar het kan bij te dragen aan een goed milieu. De fiets en e-bike doen dat.

 

De Tata Steel fietsactie is deze keer zonder teamchallenge, maar wel weer gekoppeld aan een goed doel: Stichting Juttersgeluk. Stichting Juttersgeluk zet samen met mensen die een arbeidsachterstand of arbeidsbeperking hebben de schouders eronder om te voorkomen dat plastic wat op het strand ligt, in zee terecht komt. Ze gaan bijna iedere dag strandjutten en van veel materialen die ze vinden, maken ze in het atelier leuke producten: www.juttersgeluk.nl

 

 

Hoe meer fietskilometers, hoe hoger het bedrag voor Stichting Juttersgeluk

Alle Tata Steel medewerkers die in de actieperiode fietskilometers registreren met de fietsapp, fietsen mee voor het goede doel. Zowel je woon/werkritten als je privékilometers tellen mee. Dus dat loopt snel op.

 

  • Bij minimaal 45.000 fietskilometers doneert IJmond Bereikbaar namens jullie € 500 aan Stichting Juttersgeluk
  • Voor iedere 10 nieuwe fietsers doneert IJmond Bereikbaar € 100 extra aan Stichting Juttersgeluk, tot een maximum van € 500.
  • In oktober 2017 hebben jullie 55.000 fietskilometers geregistreerd. Lukt het jullie deze afstand te vergroten? Dan verdubbelt Tata Steel het bedrag voor de donatie.

 

We wensen jullie veel goede fietskilometers toe!