Team Onderwijs Bergen/Alkmaar wint Heliomare Fietschallenge

jul 20 2018

Team Onderwijs Bergen/Alkmaar wint Heliomare Fietschallenge

Donderdag 19 juli, de laatste dag voor de zomervakantie: een mooie dag voor de prijsuitreiking van de Heliomare Fietschallenge. Niet in Heemskerk of Wijk aan Zee, wat met 11 van de 12 teams best een logische uitkomst was geweest, maar op Heliomare-locatie De Ruimte in Bergen.  Team Onderwijs Bergen/Alkmaar (7 collega’s uit Bergen en één collega uit Alkmaar) hebben na een vliegende start de 1e plaats niet meer uit handen gegeven. De beloning: een actief teamuitje. 

 

Succesvolle fietsmaand

Heliomare en IJmond Bereikbaar kijken terug op een succesvolle fietsmaand bij Heliomare. Naast de fietschallenge was er ook de gelegenheid om gratis een e-bike te proberen. Veel collega’s zijn met plezier de challenge aangegaan en voor de e-bike-actie ontstond zelfs een wachtlijst.  Bij HR zijn een flink aantal informatieverzoeken binnengekomen over de fietsregeling.

 

Drie keer winst

Bij iedere fietschallenge zijn er altijd drie winnaars. Allereerst de fietsers, want fietsen maakt gezond en gelukkig. Met de 20.064 fietskilometers zijn maar liefst 71.668 kCal verbrand! Daarnaast het milieu: door 3990 ritten op de fiets af te leggen en niet met de auto is 3010 kg CO2 bespaard. En ten derde het goede doel: Doordat de deelnemers meer dan 20.000 kilometers hebben gefietst, ontvangt Stichting Vrienden van Heliomare  maar liefst  € 1500 namens het bestuur van Heliomare en IJmond Bereikbaar. Van harte gefeliciteerd!

 

Share Post