Werkgevers

De IJmond is een bedrijvige regio. Transport en de maakindustrie zijn de belangrijkste pijlers. Grote en kleine bedrijven en organisaties zorgen voor werkgelegenheid en werkgelegenheid zorgt voor woon-werkverkeer. IJmond Bereikbaar wil er samen met het bedrijfsleven voor zorgen dat het verkeer zo goed mogelijk doorstroomt. Dat is niet alleen economisch slim, maar daarnaast ook goed voor het milieu. Door de drukte in de spits te verminderen, slim te combineren en daarnaast zo schoon mogelijk te rijden dragen we op een logische manier aan de klimaatdoelstellingen én aan een gezonde en bereikbare regio. 

 

Fietsstimulering: de natuurlijke mix van mobiliteit en vitaliteit

IJmond Bereikbaar is in eerste instantie bekend van het fietsstimuleringsprogramma ‘Goed op weg’. Met ons loyaliteitsprogramma en de fietsapp Ring-Ring stimuleren structureel gebruik van de fiets en de e-bike voor het woon/werkverkeer. Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Regelmatig 30 minuten fietsen maakt, gezonder, gelukkiger en productiever. Bovendien is het de gemakkelijkste manier om bij te dragen aan een minder drukke spits, een eventueel tekort aan parkeerplaatsen en het milieu. Fietsen naar het werk past bij veel bedrijven naadloos in het beleid voor duurzame inzetbaarheid.  We brengen het fietsen graag samen met u onder de aandacht bij u op het bedrijf.

 

Instrumenten:

  • Fietschallenge op maat: uw medewerkers strijden om een mooie teamprijs en fietsen voor een donatie aan een goed doel.
  • Fietsapp Ring-Ring: gratis toegang tot de fietsapp die je vertelt hoe ver en hoe vaak je fietst, hoeveel CO2 je bespaart en hoeveel calorieën je verbrand.
  • E-bike probeeractie: 2 weken lang e-bikes op het bedrijf die uw werknemers gratis kunnen gebruiken.

 

Samenrijden met Toogethr

Voor een deel van uw medewerkers is  fietsen niet altijd mogelijk, of zelfs helemaal geen optie. Daarvoor heeft IJmond Bereikbaar een goed alternatief: rij samen met Toogethr. Dat is leuk, makkelijk én goed voor het milieu. Toogethr biedt een app die samen rijden makkelijk maakt. Met de app maakt automatisch suggesties met wie uw medewerkers kunnen samenrijden. Met elke rit die je samenrijdt, verdien je punten. De punten wissel je om voor extra kilometervergoeding, leuke kado’s of geef je weg aan het goede doel.

 

Mobiliteitsenquête op maat

Hoeveel van uw medewerkers komen eigenlijk op de fiets? En hoeveel medewerkers zouden op de fiets kunnen komen? Wie rijdt er in de ochtendspits maar zou ook eerst even thuis kunnen en willen werken om daarna veel sneller op het werk te zijn? Wie wil best samen rijden met een collega, maar weet niet zo goed hoe dat te organiseren? De mobiliteitsenquête geeft duidelijk antwoord op deze vragen. De enquête wordt voor uw organisatie op maat gemaakt en brengen zo de meest kansrijke maatregelen in beeld.

 

Samen bereiken we meer

Natuurlijk zit u niet om extra werk verlegen. Daarom informeert en ondersteunt IJmond Bereikbaar u op allerlei manieren en nemen we zoveel mogelijk werk uit handen. Maar om succesvol te kunnen zijn is enthousiasme, een actieve houding en eigen initiatief van de IJmond-werkgever wel nodig. Samen stappen maken, dat is wat willen. We weten dat het werkt!