Werkgevers

De IJmond is een bedrijvige regio. We werken, wonen en recreëren met een flink aantal mensen vlak bij elkaar. Iedere ochtend en namiddag is het druk op de weg: auto’s en vrachtwagens vormen een lange rij van stilstaand of langzaam rijdend verkeer. 57% van het verkeer in de IJmond zijn we echter zelf, met regionaal bestemmingsverkeer en veel woon-werkverkeer binnen een straal van 8 km.

 

Veel werknemers in de IJmond doen het inmiddels anders: zij komen meerdere keren per week op de fiets naar het werk. En was dat eerst echt wel wennen; nu hebben ze de smaak te pakken: ze voelen zich gezonder en fitter, hebben minder last van filestress en ontwijken op deze manier de drukke spits. Hoeveel van uw medewerkers komen eigenlijk op de fiets? En hoeveel medewerkers zouden op de fiets kunnen komen?

 

Goed op weg met IJmond Bereikbaar

IJmond Bereikbaar timmert inmiddels ruim twee jaar aan de weg om werkgevers en medewerkers bewust na te laten denken over de vraag: hoe ga jij naar je werk? En met resultaat. Van 10 pilot-bedrijven met ongeveer 50 deelnemers in mei 2015,  is ons fietsstimuleringsprogramma ‘Goed op weg – op de fiets’ uitgegroeid tot een betrokken, enthousiaste community van 170 bedrijven die samen bijna 2700 werknemers hebben aangemeld. Van het bedrijfsleven krijgt IJmond Bereikbaar een 7,8. Van de fietsers die mee doen aan het programma een 8,1. Resultaten waar we trots op zijn.

 

Natuurlijke mix: mobiliteit & vitaliteit

IJmond Bereikbaar legt in 2017 de focus op structureel gebruik van de fiets en e-bike voor het woon/werkverkeer. Fietsen naar het werk heeft veel voordelen. Regelmatig 30 minuten fietsen maakt, gezonder, gelukkiger en productiever. Bovendien is het de gemakkelijkste manier om bij te dragen aan een minder drukke spits en het milieu. Winst voor zowel de werkgever als de werknemer!

 

Bekijk hier de resultaten in de IJmond (PDF) die zijn behaald.

 

Doe mee met IJmond Bereikbaar. 170 bedrijven gingen u al voor!

Mee doen aan IJmond Bereikbaar laat zien dat u als werkgever oog heeft voor de gezondheid van uw medewerkers. Fietsen naar het werk past bij veel bedrijven naadloos in het beleid voor duurzame inzetbaarheid. Bovendien levert de samenwerking met IJmond Bereikbaar uw werknemers allerlei leuke voordeeltjes op. Bedrijven die zich in 2017 actief willen inzetten, horen wat ons betreft bij de kopgroep. We hebben een praktisch en compact aanbod hoe we dan met elkaar samenwerken.

 

Samen bereiken we meer

Natuurlijk zit u niet om extra werk verlegen. Daarom informeert en ondersteunt IJmond Bereikbaar u op allerlei manieren. Maar om succesvol te kunnen zaken is actie en eigen initiatief van de IJmond-werkgever nodig. Kent u bijvoorbeeld de mogelijkheden uit het nieuwe fietsenplan of de prikkels die u kunt geven binnen, maar zeker ook buiten de werkkostenregeling? Samen stappen maken, dat is wat willen. We weten dat het werkt!

 

Spelregels in een notendop

1) Uw bedrijf of organisatie is gevestigd in de IJmond.

  • Gemeente Beverwijk (Beverwijk, Wijk aan Zee)
  • Gemeente Heemskerk
  • Gemeente Velsen (Driehuis, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Santpoort Noord en IJmuiden)
  • Gemeente Uitgeest

 

2) Basisvoorwaarde is dat u als werkgever een zichtbaar positieve en actieve houding heeft naar uw medewerkers die al op de fiets of e-bike komen of dit willen gaan doen. U informeert hen actief via uw interne communicatiemiddelen. Daarnaast kiest u minimaal één fietsstimulerend initiatief waarop u in 2017 actie onderneemt.

 

3) De werkgever sluit een samenwerkingsovereenkomst met IJmond Bereikbaar. Vanaf dat moment kunnen uw werknemers zich individueel inschrijven. Uw werknemers mogen zowel binnen als buiten de IJmond wonen.