Fietsstimulering als onderdeel van een actief vitaliteitsbeleid

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw werknemers is een actueel onderwerp. Fietsstimulering is daar een logisch onderdeel van. IJmond Bereikbaar denkt graag met u mee hoe u de fiets en e-bike als vervoersmiddel voor het woon/werkverkeer aantrekkelijk maakt voor uw medewerkers.

 

Fietsen levert op

Komt een deel van uw medewerkers als op de fiets of e-bike naar het werk? Dat kunnen er vast meer worden. Het is de moeite waard om actie te ondernemen. Fietsen levert namelijk op: een medewerker die regelmatig 30 minuten fietst heeft 13% minder kans op een hartaanval, is productiever, is minder vaak ziek en is minder stressgevoelig. Daarnaast passen op 1 parkeerplaats voor de auto maar liefst 20 fietsen. Autogebruik is sowieso duurder. Een leaserijder is maar liefst 32 keer zo duur als een fietsende werknemer.

 

Praktisch aan de slag

IJmond Bereikbaar kan u op allerlei manieren helpen en ondersteunen. Om succesvol te zijn is wel tweerichtingsverkeer nodig. De basisvoorwaarde voor samenwerking is dat u als werkgever een zichtbaar positieve en actieve houding heeft naar uw medewerkers die al op de fiets of e-bike naar het werk komen of dit willen gaan doen. U informeert hen actief via uw interne communicatiemiddelen. Daarnaast kiest u minimaal één initiatief waarop u in 2017 actie onderneemt. Dit is op de thema’s fietsstimulering, vitaliteit en/of voorzieningen. IJmond Bereikbaar doet u een compact en praktisch voorstel.

 

Gaat u deze uitdaging aan? Dan trekken we samen op!

IJmond Bereikbaar biedt op alle thema’s ondersteuning. We hebben de laatste informatie op het gebied van de fietsstimulering, zowel binnen als buiten de werkkostenregeling. Ook kennen we de route naar het aanvragen van subsidie.  Bovendien profiteren uw medewerkers die mee doen met IJmond Bereikbaar direct van allerlei leuke acties die we uitzetten.

 

Een greep uit de acties waarmee IJmond Bereikbaar u ondersteunt:

  • 1x een communicatiepakket over de volgende fase van IJmond Bereikbaar, toegespitst op uw organisatie (interne communicatie).
  • Continuering van fietsregistratie/databeheer. Hierdoor houdt u als werkgever inzicht in het fietsgedrag en aantal fietskilometers. Dit is waardevolle input voor de stimuleringsactiviteiten die u zelf wilt ontwikkelen.
  • Alle werknemers die nu ingeschreven staan bij IJmond Bereikbaar krijgen toegang tot de aantrekkelijke fietsapp RingRing. Voor de medewerkers van bedrijven die een actief fietsstimuleringsbeleid voeren, worden extra deelnemers-opties van deze fietsapp ontsloten.
  • 1x per 2 maanden extra loyaliteitsacties, inclusief communicatiemateriaal (posters, beeldmateriaal voor intranet etc.) waarmee uw medewerkers kans maken op mooie prijzen.
  • IJmond Bereikbaar initieert bij voldoende animo en interesse een E-bike probeeractie op locatie.
  • Communicatieve ondersteuning bij een ludieke actie die vitaliteit en fietsen met elkaar verbindt.
  • Informatie en ondersteuning fietsstimulering middels de werkkostenregeling en het nieuwe fietsenplan die u gemakkelijk intern kunt gebruiken.
  • Informatie over en ondersteuning bij de aanvraag van subsidies voor aanpassingen/verbeteringen bij u op het bedrijf die een positieve bijdrage leveren aan spitsmijding (alleen geldig in 2017!).

 

Wanneer wilt u beginnen? Een e-mail of telefoontje is genoeg: info@ijmondbereikbaar.nl of 085-3033922.