Veelgestelde vragen werkgevers

Ik wil met mijn organisatie meedoen met IJmond Bereikbaar. Hoe kan ik mij aanmelden?

Is uw bedrijf gevestigd in de IJmond? Dan bent u van harte welkom om mee te doen met het programma van IJmond Bereikbaar. Vul hier uw contactgegevens in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Waar moet het bedrijf gevestigd zijn om mee te kunnen doen aan IJmond Bereikbaar?

Uw bedrijf of organisatie is gevestigd in de IJmond. Dit zijn de volgende gemeenten:

  • Gemeente Beverwijk (Beverwijk, Wijk aan Zee)
  • Gemeente Heemskerk
  • Gemeente Velsen (Driehuis, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Santpoort Noord en IJmuiden)
  • Gemeente Uitgeest

Mijn bedrijf heeft al een samenwerkingsovereenkomst met IJmond Bereikbaar. Per 1 april 2017 zijn de voorwaarden veranderd. Moet ik iets doen?

Alle bedrijven die vóór 1 april 2017 een samenwerkingsovereenkomst met IJmond Bereikbaar hebben, zijn door ons benaderd. De samenwerkingsovereenkomst blijft gewoon van kracht. Wel passen we samen met u de praktische afspraken op de ‘menukaart’ aan.

 

Is deze mailing/informatie aan uw aandacht ontsnapt? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze mobiliteitsmakelaar Paul Veelenturf: paul.veelenturf@ijmondbereikbaar.nl of 06-29144502. We maken het graag samen met u in orde.

Tot wanneer loopt het programma van IJmond Bereikbaar?

Het programma van IJmond Bereikbaar en de campagne ‘Goed op weg’ loopt tot 31 december 2017.

 

IJmond Bereikbaar zet in op structureel gebruik van de fiets en e-bike voor het woon/werkverkeer. Dit past naadloos binnen het thema vitaliteit, mobiliteit en duurzame inzetbaarheid.

 

We bieden een mix aan maatregelen: ondersteuning, informatie, stimulering. IJmond Bereikbaar heeft de laatste informatie op het gebied van fietsstimulering, zowel binnen als buiten de werkkostenregeling. Ook kennen we de juiste route naar het aanvragen van subsidies voor maatregelen die de spits ontlasten. Er is veel mogelijk.

Zijn er kosten verbonden aan deelname aan IJmond Bereikbaar?

Nee, er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan IJmond Bereikbaar.

 

De samenwerkingsovereenkomst die wij met u afsluiten, betreft een inspanningsverplichting. Basisvoorwaarde is dat u als werkgever een zichtbaar positieve en actieve houding heeft naar uw medewerkers die al op de fiets of e-bike naar het werk komen of dit willen gaan doen.

 

  • U maakt tijd voor een intakegesprek, het opstellen en ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst
  • U informeert uw medewerkers actief via uw interne communicatiemiddelen. IJmond Bereikbaar levert regelmatig input aan. Uiteraard wordt het zeer gewaardeerd wanneer u ook eigen initiatieven ontplooit.
  • Iemand van uw organisatie (bij voorkeur HR/personeelszaken) is aanspreekpunt voor zowel IJmond Bereikbaar als uw medewerkers. IJmond Bereikbaar bespreekt met deze persoon de resultaten en voortgang van het programma; medewerkers kunnen voor algemene vragen bij deze persoon terecht.
  • U werkt 2x per jaar mee aan een enquête van IJmond Bereikbaar