Werknemers

De IJmond is een klein stukje Nederland, waar we met veel mensen dicht op elkaar wonen en werken. Er is veel bedrijvigheid en dat brengt veel woon/werkverkeer en zware transport met zich mee. Iedere ochtend en namiddag stromen de toegangswegen vol en sluiten we aan in de rij van stilstaand en langzaam rijdend verkeer. Dat kost tijd, geld én is bovendien slecht voor het milieu. Waarom ga je eigenlijk met de auto naar je werk?

 

Slim reizen van huis naar werk

Uit onderzoek blijkt dat in de IJmond veel mensen binnen een straal van 8 kilometer van hun werk wonen. Die afstand is prima te doen op de fiets. Met een e-bike zijn afstanden tot 15 kilometer zelfs goed te overbruggen. Fietsen hoeft echt niet iedere dag. Maar als je niet met de auto hoeft, waarom zou je het dan doen?

 

Inmiddels komen al bijna 2700 mensen uit je omgeving meerdere keren per week op de fiets naar het werk. Dat was eerst best even wennen, maar inmiddels weten ze niet beter. Veel mensen ervaren dat fietsen prettig is, vaak sneller gaat en minder verkeersstress oplevert. Een flink aantal gebruikt de dagelijkse fietsrit als (aanvulling) op hun sport. Ze voelen zich fitter, frisser en gezonder.

 

 

Doe mee en stap op de fiets

Fietsen levert op. Natuurlijk voor je gezondheid en daarbij is het de makkelijkste manier om bij te dragen aan een minder drukke spits en het milieu. En er is meer. IJmond Bereikbaar zorgt het hele jaar voor leuke acties, nieuwtjes én een goed gevoel!

 

 • Maak kennis met ons loyaliteitsprogramma ‘Blijf op weg’. We zetten het hele jaar door leuke, uitdagende acties uit en je maakt kans op mooie prijzen.
 • We gaan je regelmatig verrassen.
 • Je krijgt onze nieuwe fiets-app. Deze app laat precies zien hoeveel je fietst, hoeveel calorieën je verbrandt en hoe je bijdraagt aan een beter milieu. Daarnaast spaar je automatisch punten die je kunt inwisselen bij lokale winkels en webwinkels.

 

De spelregels in het kort

 • De campagne loopt via je werkgever. Zodra je werkgever met ons samenwerkt, kun jij je aanmelden.
 • Het bedrijf of de organisatie waar je werkt, is gevestigd in de IJmond.
  • Gemeente Beverwijk (Beverwijk, Wijk aan Zee)
  • Gemeente Heemskerk
  • Gemeente Velsen (Driehuis, Velsen-Noord, Velsen-Zuid, Velserbroek, Santpoort Noord en IJmuiden)
  • Gemeente Uitgeest
 • Jij mag zowel binnen als buiten de IJmond wonen. Je moet wel in de IJmond werken.
 • Je registreert je fietsritten en geeft deze aan ons door*. IJmond Bereikbaar gebruikt deze gegevens om het ministerie van Infrastructuur en Milieu en je werkgever te informeren over de resultaten van de campagne.

*een deel van de fietsers maakt nog gebruik van het online ritregistratieformulier. In april bieden we een nieuwe fietsapp aan die de registratie automatisch doet.