Elektrisch rijden: Quick wins voor werkgevers in de IJmond

Wil je jouw bedrijf klaarstomen voor de toekomst? Elektrisch rijden biedt veel voordelen. Hier lees je waarom het slim is om nu over te stappen, hoe je je voorbereidt op nieuwe regels, en welke hulp je kunt krijgen van IJmond Bereikbaar en de lokale overheden.

Waarom elektrisch rijden?

Met elektrische voertuigen zorg je ervoor dat jouw bedrijf aan de nieuwe milieueisen voldoet en ben je voorbereid op de toekomst. In 2025 worden de eerste Zero-Emissie zones (ZE-zones) ingevoerd in steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Bekijk de volledige planning en meer informatie op de website Op weg naar ZE-zones.

Duurzame investering

Hoewel de aanschafprijs hoger kan zijn, zijn de toekomstige onderhouds- en brandstofkosten veel lager. Een duurzame investering. Dit geeft jouw bedrijf ook een duurzaam en innovatief imago.

Flexibele opties

Niet iedereen kan altijd de fiets pakken. Elektrische bedrijfsauto’s zijn een flexibel en duurzaam alternatief, vooral voor medewerkers die veel onderweg zijn. Je kunt ze gebruiken voor zowel woon-werkverkeer als zakelijk verkeer, wat de totale CO2-uitstoot van je bedrijf vermindert.

Ondersteuning in de IJmond

IJmond Bereikbaar ondersteunt bedrijven in Beverwijk, Velsen en Heemskerk bij de overstap naar duurzame mobiliteit. Onze mobiliteitsmakelaars geven advies op maat. Gemeenten Beverwijk, Velsen en Heemskerk helpen bijvoorbeeld bij het aanvragen van een oplaadpunt. Het RVO biedt regelingen en subsidies om de overstap naar elektrisch rijden te vergemakkelijken. Voor bestelauto’s en personenauto’s is er de regeling SEBA (Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s) en voor nieuwe emissieloze vrachtauto’s bestaat de AanZET (Aanschafsubsidie Zero-Emissie Trucks)-regeling. Kijk voor meer informatie op RVO.

Quick wins

  1. Plan een afspraak in met de mobiliteitsmakelaar. Bespreek je behoeften en ontvang advies voor jouw bedrijf. Onze begeleiding is kosteloos omdat wij een initiatief zijn van overheden in de IJmond.
  2. Oriënteer je op de kosten en baten. Onderzoek de financiële voordelen van elektrisch rijden. Denk aan lagere onderhouds- en brandstofkosten en mogelijke subsidies.
  3. Test elektrische voertuigen. Organiseer een proefperiode om te zien hoe elektrische voertuigen in jouw bedrijfsvoering passen. Dit geeft je medewerkers de kans om vertrouwd te raken met de nieuwe voertuigen.
  4. Werk samen met naburige bedrijven of lokale overheden om bijvoorbeeld de kosten van laadpunten te delen.
  5. Communiceer jouw inspanningen. Informeer klanten en partners over je duurzame stappen. Dit versterkt je groene imago en kan je bedrijf aantrekkelijker maken voor nieuwe klanten en werknemers.

Kosteloos adviesgesprek

Elektrisch rijden is een slimme en toekomstbestendige keuze. Met de hulp van IJmond Bereikbaar en de lokale overheden maak je eenvoudig de overstap naar een duurzamer wagenpark. Neem contact op met Martijn via 06 502 15 282 of via mmewe@odijmond.nl.


Direct aan de slag?

Vraag de mobiliteitsscan aan of neem contact op met Martijn via 06 502 15 282 of via mmewe@odijmond.nl