Fietsen stimuleren

Wist je dat in de IJmond veel werknemers op fietsbare afstand van het werk wonen?

Met de gewone fiets kun je tot 8 kilometer woon-werkafstand in een half uurtje naar je werk fietsen. Met een e-bike zijn afstanden tot 15 kilometer zelfs goed te overbruggen. Fietsen hoeft echt niet iedere dag. Maar als je niet met de auto hoeft, waarom zou je het dan doen?

Inmiddels zijn er voor werkgevers veel mogelijkheden beschikbaar om fietsen naar het werk voor hun werknemers aantrekkelijk te maken.

Beloon gefietste woon-werkkilometers

Als jouw bedrijf is gevestigd in Beverwijk, Heemskerk of Velsen, dan kun je meedoen met Toogethr Cycles. Deze aanpak van fietsstimulering wordt ook nog eens gedeeltelijk gefinancierd door IJmond Bereikbaar.

Veel bedrijven, groot en klein gingen je al voor. Lees de voordelen voor jouw bedrijf en jouw medewerkers.

Een fietser op het fietspad Princenboschpad in Velsen 012

Ken jij de doorfietsroute IJmond al?

Doorfietsroutes zijn regionale fietsroutes waarop je comfortabel en snel kunt fietsen.

De gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen werken samen met de Provincie Noord-Holland en IJmond Bereikbaar om de komende jaren de doorfietsroute in de IJmond verder te realiseren. De route zorgt voor een betere bereikbaarheid van woon-werklocaties binnen de regio.

Een fietser op de brug op het Tolpad in Heemskerk 04

Vergoedingen voor de fiets, wat kun je regelen voor jouw werknemers?

Voor een aantal personeelsvoorzieningen, waaronder een fiets, is BTW aftrek toegestaan. De experts van IJmond Bereikbaar zetten de mogelijkheden graag voor je op een rijtje. Maak het jezelf gemakkelijk en neem contact op voor een vrijblijvend advies.