Over IJmond Bereikbaar

IJmond Bereikbaar is het mobiliteitsprogramma waar bedrijfsleven, de gemeente Beverwijk, Velsen en Heemskerk en Omgevingsdienst IJmond samenwerken aan de bereikbaarheid, luchtkwaliteit en gezondheid in de regio.

Wat doet IJmond Bereikbaar voor werkgevers?

Voor werkgevers zijn wij regionale kennispartner in de IJmond. We coördineren, ondersteunen en starten maatregelen en pilots op het gebied van duurzame mobiliteit.

Samen met het bedrijfsleven en de IJmondgemeenten werken wij toe naar een rustiger spits, met meer fietsers en minder autokilometers. Ook wordt er ingezet op een goede infrastructuur, zoals voor de doorfietsroute.

Veel van onze service en producten wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Door deze financiering kunnen wij bijvoorbeeld de mobiliteitsscan en onze adviesuren gratis aanbieden. Ook met de fietsapp Toogethr zijn er financiële voordelen.

Wij geven uitvoering aan het Rijksprogramma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid.

IJmond Bereikbaar is gestart in 2014 en gevestigd in Beverwijk.

Wat zijn onze thema's?

  • Bewust reizen: buiten de spits reizen, je reis met verschillende duurzame vervoersmiddelen invullen, zoals de ‘last mile’.
  • Duurzaam reizen: reizen met zo min mogelijk CO2-uitstoot: lopen, fietsen, OV-gebruik, carpoolen, elektrisch rijden, zuinig rijden.
  • Flexibel werken op kantoor en thuis: de nieuwe balans in (thuis)werken, mobiel werken (ook wel ‘activity based working’ genoemd).