Mobiliteitsscan

Mobiliteit verduurzamen, je weet dat het kan en wilt wel stappen maken. Maar waar begin je? Minder auto’s, schone brandstof, thuiswerkbeleid, fietsen? Met de Mobiliteitsscan krijg je inzicht in wat werkt voor jouw organisatie.

Kennis, ondersteuning en geen kosten

De Mobiliteitsscan is een aanpak die wordt gesubsidieerd door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Dit betekent dat wij de scan en onze adviesuren gratis kunnen aanbieden voor ondernemers in de regio IJmond. Ook bij de uitvoering van het plan van aanpak mag je als werkgever gebruik maken van onze expertise en samenwerkingspartners.

Voor wie?

De scan is geschikt voor bedrijven in de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen met meer dan 50 medewerkers of voor clusters van kleinere bedrijven die bijvoorbeeld op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd zijn.

In vijf stappen van plan naar aanpak. Hoe dat werkt?

Met de mobiliteitsscan wordt inzichtelijk gemaakt wat werkt voor jouw organisatie en wat kansrijke maatregelen zijn. Daarna kun je zelf of samen met IJmond Bereikbaar aan de slag. In het kort zien de stappen er als volgt uit:

  1. Onze mobiliteitsmakelaar komt langs voor een kennismaking en oriënterend gesprek. Daarbij worden de ambities en wensen van de organisatie op gebied van duurzame mobiliteit besproken en het proces van de mobiliteitsscan uitgelegd.
  2. Tijdens een 0-meting wordt bekeken welke regelingen en faciliteiten er beschikbaar zijn en hoe de werknemers hier gebruik van maken. Denk aan thuiswerken, spitsmijden, fiets/e-bike, openbaar vervoer en de auto.
  3. Met de inspiratiesessie wordt inzicht verkregen in de potentie om werk- en reisgedrag te verduurzamen.
  4. Het plan van aanpak wordt samengesteld, met heldere doelen, acties en een tijdpad dat past bij jullie organisatie.
  5. Tijdens de uitvoeringsfase kun je kennismaken met verschillende producten en leveranciers die bewezen succesvol zijn.

Afspraak maken

Veel bedrijven in de regio hebben de scan al laten uitvoeren en zijn aan het verduurzamen. Nieuwsgierig geworden? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met de mobiliteitsmakelaar.


Sluit jij aan bij de duurzame ondernemers in de regio?

Neem contact op met Ronald Vierkant, mobiliteitsmakelaar. Dat kan via 06 500 50 995 of rvierkant@odijmond.nl.