Duurzaam rijden

Medewerkers kunnen niet altijd met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk reizen. Als werkgever wil je wel graag besparen op de mobiliteitskosten en de CO2 uitstoot van jouw organisatie verminderen.

Voor zowel grote als kleine organisaties bestaan er diverse mogelijkheden om de mobiliteit te verduurzamen.

Maar waar begin je en wat zijn de mogelijkheden?

Deelauto's: gebruiksgemak voor iedereen met afspraken buiten de deur

Hoeveel van jouw werknemers komen met de auto naar het werk omdat ze in de loop van de dag een afspraak buiten de deur hebben? En hoeveel auto’s staan er daarom 80% van de tijd stil op het parkeerterrein?

Inmiddels zijn er veel schone en duurzame oplossingen, die interessant zijn voor zowel kleine als grote bedrijven.

Drie mensen aan vergadertafel met laptops 2

De gratis mobiliteitsscan voor bedrijven in de IJmond, geeft inzicht en helpt je vooruit

Mobiliteit verduurzamen, je weet dat het kan en wilt wel stappen maken. Maar waar begin je? Minder auto’s, schone brandstof, thuiswerkbeleid, fietsen?

Met de Mobiliteitsscan krijg je inzicht in wat werkt voor jouw organisatie. Onze aanpak is gesubsidieerd en hierdoor kunnen wij de scan en adviesuren gratis aanbieden.

Twee mensen zitten naast elkaar voorin in een auto

Samenrijden. Goed voor het milieu en ook nog eens gezellig!

Wil jij liefst ook dat jouw werknemers samen reizen in een auto? Het zorgt voor minder files, minder CO2-uitstoot en voor minder benzinekosten.

IJmond Bereikbaar werkt samen met Toogethr. De app van Toogethr maakt samenrijden makkelijk. Met de rapportages krijg je inzicht in de besparingen, zoals de kilometers, parkeerbezetting en de CO2. Veel bedrijven in de IJmond doen al mee!