Klaar voor de rapportageverplichting in drie stappen

Vanaf 1 juli 2024 rapporteren werkgevers met meer dan 100 medewerkers jaarlijks hun CO2-uitstoot voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Dit gaat zowel over het woon-werkverkeer als zakelijke reizen. De deadline voor je eerste rapportage over 2024 staat op 30 juni 2025. Hier zijn drie stappen om je goed voor te bereiden:

Stap 1: Ken je verplichtingen

Elk jaar moet je gegevens doorgeven over hoe jouw team reist, zowel voor werk als woon-werkverkeer. Check de richtlijnen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om te zien wat precies verwacht wordt. Je vindt alles wat je moet weten op RVO.

Stap 2: Verzamel de juiste gegevens

Stel het verzamelen van de nodige gegevens niet uit. Onze mobiliteitsscan helpt je snel een helder beeld te krijgen van het reisgedrag van je medewerkers en de impact daarvan op het milieu.

Hoe werkt dat?

De mobiliteitsscan bevat enquêtevragen voor het verzamelen van vereiste rapportagegegevens. Alles is al voor je klaargezet; je hoeft de enquête alleen nog maar te verspreiden binnen je organisatie. De scan biedt niet alleen een basis voor je rapportage, maar geeft je ook praktische tips om je reisbeleid te verbeteren. Ontdek hoe je team nu reist, wat ze nodig hebben en hoe het duurzamer kan. De mobiliteitsmakelaar staat voor je klaar met advies en ondersteuning.

Stap 3: Dien je rapportage op tijd in

Je hebt tot 30 juni 2025 om je rapport in te dienen. Begin nu met de voorbereidingen, zodat je alle benodigde gegevens op tijd hebt verwerkt en klaar bent om in te dienen via het online portaal van RVO.

Vraag gratis een mobiliteitsscan aan

Hulp nodig? Onze mobiliteitsmakelaar staat voor je klaar. Neem contact op met Ronald via 06 500 50 995 of via rvierkant@odijmond.nl. Start vandaag en maak gebruik van onze gratis mobiliteitsscan.


Direct aan de slag?

Vraag de mobiliteitsscan aan of neem contact op met Ronald Vierkant via 06 500 50 995 of rvierkant@odijmond.nl.