Start de zomer met flexibel werken: ontdek de voordelen!

De zomer is een uitstekende tijd om flexibel werken uit te proberen. Met vakanties en vaak een rustiger werktempo is het een ideaal moment om nieuwe manieren van werken te testen. Maar waarom zou je nu beginnen met flexibel werken?

Flexibel werken betekent dat werkgevers en werknemers samen afspraken maken over flexibele werktijden en werklocaties. Dit kan inhouden dat mensen op andere momenten werken, thuis werken, of ergens anders dan op kantoor werken.

Voordelen van flexibel werken

  • Betere werk-privébalans: Flexibele werktijden helpen medewerkers hun werk beter af te stemmen op persoonlijke verplichtingen, zoals schooltijden of het vermijden van files.
  • Kosten- en milieubesparing: Minder woon-werkverkeer verlaagt de reiskosten en CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan duurzaamheid.
  • Aantrekkelijker voor talent: Flexibiliteit maakt je bedrijf aantrekkelijker voor nieuw talent en helpt om huidige medewerkers te behouden.

Tips om te starten met flexibel werken

  • Peil de wensen van je team: Vraag naar voorkeuren voor werktijden en locaties. Hiervoor kan je kosteloos onze mobiliteitsscan aanvragen.

  • Stel duidelijk beleid op: Zorg voor heldere richtlijnen over wat wel en niet kan.

  • Faciliteer technologie: Bied betrouwbare software en hardware om effectief thuis te werken.

  • Begin met een proefperiode: Test flexibel werken een paar weken uit en vraag om feedback.

  • Blijf optimaliseren: Evalueer de resultaten en verbeter waar nodig.

Vraag gratis een mobiliteitsscan aan

Bij IJmond Bereikbaar hebben we handige tools om flexibel werken optimaal in te richten. Vraag gratis een mobiliteitsscan aan en ontdek waar de behoeften van jouw medewerkers liggen. De scan brengt het reisgedrag van je medewerkers in kaart. Je ontvangt een uitgebreid rapport en persoonlijk advies van de mobiliteitsmakelaar.


Sluit jij aan bij de duurzame ondernemers in de regio?

Neem contact op met Ronald Vierkant, mobiliteitsmakelaar. Dat kan via 06 500 50 995 of rvierkant@odijmond.nl.