Hieronder vindt u onze nieuwsberichten
Ben jij een MKB-ondernemer, HR-manager of facilitair manager en wil je eenvoudig kennismaken met duurzame mobiliteit? Hier is een korte terugblik op ons webinar Duurzaam Reizen. We bespreken hoe jij en je medewerkers kunnen profiteren van slimme, duurzame keuzes. Waarom zou je ermee aan de slag moeten? Denk aan aantrekkelijker werkgeverschap, kostenbesparingen en natuurlijk het voldoen aan wet- en regelgeving.
Wil je meer overzicht over reiskosten en je medewerkers vrijheid geven in reisopties? Heb je al eens een mobiliteitsbudget overwogen?
Denk je dat duurzaam reizen alleen iets is voor de grote jongens? Think again! Ook als MKB'er kun je hier slim op inspelen. Niet alleen omdat je daarmee kosten bespaart en je medewerkers blijer maakt, maar ook omdat je vooruitloopt. Bovendien bereidt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een subsidie ‘Duurzame Mobiliteit mkb’ voor. Hiermee kunnen MKB-bedrijven samen met brancheverenigingen werk maken van duurzamer woon-werkverkeer en zakelijke mobiliteit.
Haal jij het maximale uit je reisbeleid? IJmond Bereikbaar organiseert deze herfst praktische sessies waarin je ontdekt hoe een slim en duurzaam reisbeleid jouw organisatie aantrekkelijker kan maken. Mis deze kans niet en meld je aan!
Duurzaam reizen gaat over slimme, milieuvriendelijke keuzes maken die goed zijn voor je medewerkers en je bedrijf. Als werkgever kun je hierin een belangrijke rol spelen. Hier zijn drie praktische manieren om bewust reizen te stimuleren.
Wil je jouw bedrijf klaarstomen voor de toekomst? Elektrisch rijden biedt veel voordelen. Hier lees je waarom het slim is om nu over te stappen, hoe je je voorbereidt op nieuwe regels, en welke hulp je kunt krijgen van IJmond Bereikbaar en de lokale overheden.
Vraag de gratis mobiliteitsscan aan bij IJmond Bereikbaar en ontdek hoe je mobiliteit kunt verduurzamen. Inclusief advies en ondersteuning.
Vanaf 1 juli 2024 rapporteren werkgevers met meer dan 100 medewerkers jaarlijks hun CO2-uitstoot voor werkgebonden personenmobiliteit (WPM). Dit gaat zowel over het woon-werkverkeer als zakelijke reizen. De deadline voor je eerste rapportage over 2024 staat op 30 juni 2025. Hier zijn drie stappen om je goed voor te bereiden
De zomer is een goed moment om als werkgever flexibel werken uit te proberen. Hiermee kunnen werknemers hun werktijden en -plekken aanpassen voor een betere balans tussen werk en privé. Maar waarom zou je beginnen met flexibel werken?
Tijdens de werkzaamheden aan de Velsertraverse is er extra veel gefietst. Met de fietsactie 'IJmond fietst door' kon je sparen voor extra punten. Liefst 653 fietsers hebben zich aangemeld in de weken rondom de werkzaamheden en gespaart voor gratis lokale producten, uitjes en giften aan goede doelen.
De fietsers maakten samen 5.797 ritten tijdens spitsuren en 15.241 ritten in totaal. Daarmee is ruim 17 ton CO2 bespaard ten opzichte van de auto.
Bekijk de korte terugblik video van Rijkswaterstaat.
Vanaf 1 januari 2024 komt er een rapportageplicht voor Nederlandse bedrijven over hun uitstoot door zakelijke ritjes en woon-werkverkeer. Dit geldt voor bedrijven met meer dan 100 werknemers en voor publieke rechtspersonen. Om de uitstoot te kunnen meten, moeten werkgevers gaan rapporteren.
Het uiteindelijke doel is om duurzame mobiliteit te bevorderen en broeikasgasemissies in het verkeer te verminderen.
Het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk laat een gratis mobiliteitsscan uitvoeren. Waarom doen zij dit en waarom voor een tweede keer? Ada Hagens, Milieu- en energiecoördinator van het Rode Kruis ziekenhuis legt het uit.
Martijn Mewe, Mobiliteitsmakelaar vertelt hoe de mobiliteitsscan werkt.
Bekijk de video.
De doorfietsroute IJmond is in ontwikkeling. Dit is een route die loopt van Alkmaar tot Haarlem, dwars door de IJmond. Met de campagne ‘IJmond fietst door’ kun je door te fietsen sparen voor donaties aan lokale goede doelen en voor leuke uitjes of producten. Meld je aan voor ‘IJmond fietst door’ en download de app van Toogethr Cycles.
Bekijk de video.
“Op de weg is het druk, de files nemen toe en de treinen zitten in de spits overvol. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) loopt vast zonder structurele gedragsveranderingen in mobiliteit. Alleen investeren in nieuwe infrastructuur is niet effectief,” zegt Inge van Huffelen, coördinator duurzaam mobiliteits-gedrag voor SBaB (Samen Bouwen aan Bereikbaarheid).
SBaB is het mobiliteitsprogramma van de MRA, waaruit de activiteiten van IJmond Bereikbaar mede worden gefinancierd.
Interview met Sander Slotemaker, Operationeel Directeur van Patina Dakdenkers.
Bij verduurzamen denken veel bedrijven en organisaties aan zonnepanelen, ledverlichting, isolatie of warmtepompen. Maar slimme en duurzame keuzes maken in relatie tot (thuis)werken en woon-werkverkeer levert ook een belangrijke bijdrage in het terugdringen van CO2.